Søndag den 22. Maj 2022 – Klokken 10.00

Der er 3 guidede ture som man kan tage med på:

Deltagerforudsætninger:

Man skal have styr på makkerredning og så skal man ellers kunne ro de kilometer som er beskrevet under de enkelte ture.

Pris:

Det koster 100,- at være med, og for det får man:

  • en løbstrøje
  • sandwich på turen (medbring selv vand og evt. snacks)
  • kaffe og dagens kage på Fjordcentret.
  • For at minimere brugen af engangsflasker, så er vand ikke inkluderet.

Fælles velkomst til alle kl. 10.00. Herefter organiseres samkørsel til Allingåbro. Vi opfordrer til at vi kører i så få biler som muligt. Voer Færgesteds KajakKlub har en trailer hvor der vil være ledige pladser.

Der vil være kaffe og kage når man kommer tilbage til Fjordcentret.

Turen er støttet af Nordeafondens løbspulje

Tilmelding og deltagerbetaling senest 15. Maj

Ved tilmelding skal den enkelte oplyse navn, alder, evt. klub, erfaring. Hvis du endnu ikke har få foretaget din forårsredning, så kan du være med på vores første introaften den 17. Maj (uden beregning, det kan vi kalde for en del af deltagerbetalingen). Din tilmelding er først gyldig når du har fået en bekræftelse fra os og indbetalt 100,- via mobile pay på 21 49 75 23 (Bjarne Larsen)

Der er kun plads til 50 deltagere.

Tilmeld dig på: vfkajak@gmail.com

Flere oplysninger ved Carsten Enemark på 23 47 75 65

Turbeskrivelser

Deltagerkrav: Man skal have styr på makkerredning og så skal man ellers kunne ro de kilometer som er beskrevet under de enkelte ture.

Allingåbro til Voer Færgested

Turen er på 12 kilometer. Første del er å-sejlads og hvor Allingåen møder Grund fjord får man virkelig oplevelsen af at å møder fjord. Det kan være et fantastisk syn. Strækningen på Grund fjord er stik vest, og det kan være en udfordring hvis det blæser. Men turen kan stærkt anbefales. Det oplagte pausested i ved ”hullet” mellem Grund fjord og Randers fjord. Det er den mest krævende af de udbudte ture. Turen kan krydres med en tur gennem ”Dammene”.

Dammene med en tur omkring Grund fjord

Turen er på 10 km og er den mindst krævende af de 3 ture. Udturen foregår på den åbne fjord, men kystnært. Vi ror op til en ø bestående af tagrør, her er der en sø i øen, og er det oplagte pausested. Herefter går turen tilbage mod Fjordcentret, men vi tager den lange tur gennem ”Dammene”, dvs. vi ror ind ved Hollandsbjerg landeplads (her er der multtoilet). Her venter der så ca. 2 kilometer i et kompliceret kanalsystem mellem mindre søområder.

Denne tur kan også tages på et SUP-Board.

Den brede fjord til Kare Landeplads

Vi ror her på den del af fjorden som bliver bredere og mere salt. Afhængig af det aktuelle tidevandsforløb så vil det være muligt at opleve stærk strøm og krappe bølger hvor den gravede kanal møder den brede fjord. Mindre øvede roere kan krydse sejlrenden længere mod nord. Her vil strømmen i givet fald påvirke mindre. Målet er enten Skalmstrup vig eller Kare Landeplads. Det vil også være her at der holdes pause. På turen tilbage ror vi ind omkring den lille marina på ”Kanaløen” Her er der toiletforhold, 2 shelters og et madpakkehus.