Nyheder fra DKF – opstart

Kære klubledere 

Efter flere ugers total nedlukning af vores klubber, så arbejder Danmarks Idrætsforbund og DGI nu intenst på at give de foreninger, der arbejder udendørs, mulighed for at starte en blød genoplukning.

“Vi er i gang med en proces og har en dialog med myndighederne. Vi er bare ikke helt i land endnu,” udtaler direktør i DIF, Morten Mølholm Hansen i dag til Altinget.

Forbered åbning, der hvor det er muligt

Med en snarlig åbning på vej, så mener vi i DKF, at klubberne så småt kan gå i gang med at forberede åbningen af egen klub. 

Da vi ikke kender vilkårene for åbningen endnu, så er det for tidligt at gøre sig konkrete overvejelser om hvordan f.eks begynderundervisning, arbejde med børn & unge mm. skal foregå præcist. Men man kan godt begynde at indkalde de nye medlemmer på online-møder og måske starte med teori og høre kursisternes spørgsmål og overvejelser om at komme i gang. Det er også vigtigt at være i dialog med de mere etablerede medlemmer. 

Som klubledelse kan man også begynde at overveje, hvordan myndighedernes krav til f.eks hygiejne, kan implementeres i egen klub:

  • Hvordan kan det gøres hygiejnisk forsvarligt efter myndighedernes målestok fx at komme ind i bådhal?
  • Hvordan er trafikmønstre på broer, forpladser, på vandet osv. Der kan man se på coronasmitte.dk og lade sig inspirere af anbefalinger fx ift “børns leg”, hygiejne på arbejdspladser og lignende. 
  • Hvordan håndterer man klubbens fælles udstyr? Kan man udlåne det “personligt” i en periode, så de, der ønsker at være aktive, pt “låner” den samme kajak, pagaj, vest og fløjte, og der derfor kun er en bruger? Hvilke muligheder er der for rengøring? Skal man købe rengøring? Er der hjælp at hente i kommunen?
  • Hvordan kan en gradvis åbning af badefaciliteter og vægttræningsfaciliteter foregå?

Handl usædvanligt kortsigtet

Med den hastighed vi får nye retningslinjer ind i øjeblikket, så er dette nok et af de få tidspunkter i livet, hvor det er klogt at handle usædvanligt kortsigtet.

Vilkårene ændrer sig løbende, så træf ikke beslutninger for tidligt – der bliver måske flere muligheder, end vi kan forudse nu. Tænk over optioner, og vær tålmodig i forhold til at sætte initiativer i gang / aflyse aktiviteter.

Vi vender tilbage

Denne mail er selvfølgelig bare en forvarsel, men mon ikke at vi allesammen længes efter at komme igang?

Så snart vi har myndighedernes plan for genåbning, mailer vi igen.

Tak for jeres tålmodighed og tak fordi I passer godt på medlemmerne. 

Denne meddelelse  lægges IKKE på kano-kajak.dk. Vi vender tilbage i en ny mail, når aftalen mellem DIF og myndighederne er på plads.

med venlig hilsen

Lisbet Praëm
Sekretariatsleder i DKF

Skriv et svar